Article Readers


Business article readers in last 30 days:

Readers in last 30 days

Article Readers since February 8th, 2017:

Monday, 13 February 2017

Asiakaskokemus myynniksi? Miten se tehdään? Asiakaskokemusgurun haastattelu

Tapasin vähän aikaa sitten Jaakko Männistön, tunnetun asiakaskokemusgurun Suomesta. Jaakolla on lukuisia mielenkiintoisia ajatuksia siitä miksi asiakaskokemuksella todellakin on väliä.

Niinpä päätin haastatella häntä, jotta upeat business-lukijani voisivat myös kuulla hänen näkemyksiään.
MIKSI ASIAKASKOKEMUS ON YLIPÄÄTÄÄN TÄRKEÄÄ?
Tämä onkin oikeastaan se helppo kysymys. Yksinkertaisesti sanottuna, jos nykypäivänä haluat luoda kestävää kilpailuetua yrityksellesi, teknologian kehittyessä yhä nopeammin, on tarjoamasi asiakaskokemus ainoa tapa menestyä.

Viime kädessä asiakaskokemus on loistava tapa kasvattaa liikevaihtoa ja eikös se olekin hyvän asiakassuhteen tärkein ominaisuus?

Asiakkaasi ostaisivat ilomielin enemmän!


MIKÄ ON PARAS TAPA MUUTTAA ASIAKASKOKEMUS LIIKEVAIHDOKSI?
Tapoja on monia mutta paras ja yksinkertaisin tapa on suoran lisämyynnin kautta, joka perustuu keräämääsi asiakaspalautteeseen ja -tietoon

Tämän voi toteuttaa helposti luomalla automaattisen lisämyyntiprosessin, joka tarjoaa eri tarjouksia asiakkaille heidän mielialasta ja käyttäytymisestä riippuen.

Tällä tavalla voimme helposti ja nopeasti kasvattaa keskiverto ostoskorin kokoa ja nostaa konversiota lisämyynnistä jopa 50%.

Paremmasta asiakaskokemuksesta on paljon hyötyä ja on monia tapoja muuttaa asiakaskokemus myynniksi, mutta tämä on nopein ja helpoin tapa.


MITÄ SE KÄYTÄNNÖSSÄ TARKOITTAA, ETTÄ TEEMME LISÄMYYNTIÄ ASIAKASKOKEMUKSEN KAUTTA?
Se tarkoittaa sitä, että kun keräämme tietoa asiakaskokemuksesta, vaikka kivijalassa tai verkkokaupassa, ensin tarjoamme asiakkaalle mahdollisuuden antaa palautetta ja sitten voimme vastauksien kautta kiittää asiakasta tarjoamalla heille jotain enemmän.

Esimerkiksi eräs vähittäismyynnin asiakkaistamme tarjosi porkkanaksi pienen 5% alennuksen tyytymättömille asiakkaille ja sen seurauksena onnistuimme tuomaan melkein kaikki heistä takaisin ja myymään heille 20% lisää.

Niin yksinkertaista se on.


MIKSI YRITYKSET EIVÄT VOI TEHDÄ TÄTÄ OLEMASSA OLEVALLA MARKKINOINTITYÖKALULLAAN?
Suurimmalla osalla yrityksistä ei edes ole hyvälaatuista markkinointitietokantaa – mikä on täysin hullua! Tämä tarkoittaa sitä, että he tarjoavat yleisiä tarjouksia kaikille ilman minkäänlaista segmentointia tai kohdennusta.

Meidän tavoite on oppia asiakkaasta mahdollisimman paljon, jotta voimme käyttää tuota tietoa hyväksi viestiessämme asiakkaan kanssa.

Tätä yritykset eivät voi itse tehdä!


MITEN SITTEN TAVOITATTE ASIAKKAAN MITATAKSENNE ASIAKASKOKEMUKSEN?
Olemme rakentaneet ohjelmiston, jota voit käyttää tuon tiedon keräämiseen ja lisämyynnin tekemiseen käytännössä missä ja millaisessa ympäristössä tahansa!

Tämä tarkoittaa sitä, että voimme tarkkailla asiakaskokemusta koko asiakasmatkan läpi aina mainonnasta, verkkosivuilla ja kivijalkamyymälään.

Sillä ei ole väliä tavoitammeko asiakkaan puhelimen tai vaikkapa
palautelaitteen kautta, voimme luoda lisämyynnin samalla tavalla.

Erään hotelliketjun kohdalla tämä tarkoitti tiedon keräämistä huoneissa yksinkertaisilla tarroilla ja pienillä esitteillä. Lopputulos oli se, että pystyimme tuomaan asiakkaat takaisin suurten varaussivustojen ohi ja tämä tarkoitti kuukausitasolla yli 30,000 € lisämyyntiä jo olemassa olevista asiakkaista.


EIKÖ PROAKTIIVINEN LISÄMYYNTI SITTEN ÄRSYTÄ ASIAKKAITA?
Ei – jos se tehdään oikein. Ja syy tähän on myös todella yksinkertainen!

Teemme lisämyyntiä kivijalkakaupassa ja palveluliiketoiminnassa joka päivä ja se on hyvin jokapäiväinen asia. Idea on tarjota parempia palveluja asiakkaalle riippuen siitä, millainen heidän kokemuksensa on ollut.

Tässä ei ole mitään jujua tai ihmeellistä – tarjoamme vain asiakkaille sitä, mitä he haluavat.

Siitä syystä hyvä lisämyynti toimii ja se tuottaa enemmän myyntiä.


MIKSI IHMEESSÄ JOKU EI TEKISI TÄTÄ?
Monet yritykset tuhlaavat hyvä tilaisuuksia myydä lisää asiakkailleen vain koska he eivät keskity asiakkaaseen tarpeeksi nähdäkseen näitä mahdollisuuksia.

Yksinkertaisesti sanottuna, yritykset eivät täysin sisäistä hyvän asiakaskokemuksen ja sen kautta tapahtuvan lisämyynnin voimaa.


NO MITÄ TÄMÄN JÄLKEEN TAPAHTUU?
Onko myynti koskaan ohi? No ei tietenkään. Tämä on jatkuva prosessi, jota voit käyttää kasvattaaksesi myyntiä jo ensimmäisestä päivästä lähtien.

Kasvatamme myyntiä asiakkaillemme pysyvästi,
emme vain kertaluontoisina projekteina.

Ainoa tavoitteemme on luoda enemmän myyntiä asiakkaallemme tilanteesta riippumatta - myös huomenna ja ylihuomenna.


KUULOSTAA HYVÄLTÄ!
KUINKA VOIN NEUVOA ASIAKKAITANI ALKUUN TÄSSÄ ASIASSA?
Ottamalla yhteyttä!
Löydän kyllä aina aikaa auttaa ihmisiä syventämään ihmisten ymmärrystä asiakaskokemuksesta.

Jokainen kiinnostunut voi laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen jaakko@feedbackly.com tai voi kilauttaa minulle numeroon 044 34 88 016.


Jaakko Männistö. Pysy kuulolla – tulen aivan varmasti haastattelemaan häntä lisää asiakaskokemus-aihepiiristä.