Article Readers


Business article readers in last 30 days:

Readers in last 30 days

Article Readers since February 8th, 2017:

Monday, 13 February 2017

TEKES:ltä ilmaiseksi 5000 € PK-yritykselle, joka haluaa nostaa myyntiään ja kansainvälistyä - jaossa satoja tuhansia nopeimmille!


Aina joskus tulee vastaan aika uskomattomia väitteitä. Niin uskomattomia, että ne on pakko selvittää.

Esimerkiksi Feedbacklyn Jaakko Männistö, tuo tunnettu asiakaskokemusguru ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja, väitti taannoin, että TEKES jakaa ilmaiseksi 5000 euroa suomalaisille PK-sektorin yrityksille heidän innovaatiotoiminnan kehittämiseen ja myyntinsä parantamiseen.

Pakkohan tuollainen väite on selvittää - joten soitin Jaakolle ja kysyin mistä oikein on kyse.

Kenellepä ei €5000 kelpaisi jos samalla saisi vielä myyntiä parannettua!MISTÄ TÄSSÄ 5000 EUROSSA ON OIKEIN KYSE?
TEKESin Innovaatiosetelistä. TEKES on kehittänyt uuden rahoituksen, jonka se antaa ilmaiseksi PK-yrityksille, jotta ne kehittäisivät liiketoimintaansa.

Tuon rahoituksen saa käytännössä mikä tahansa PK-yritys, joka ei ole vielä määräänsä enempää näitä avustuksia saanut.

TEKES yrittää saada tällä innovaatiosetelillä vauhtia PK-yrityksiin, jotta niiden myynti nousisi ja työpaikkojen määrä lähtisi kasvuun.


MIHIN TUON 5000 EUROA VOI KÄYTTÄÄ?
Viisitonnisen voi käyttää ulkopuolisten palveluiden hankintaan TEKESin hyväksymiltä palveluntarjoajilta. Näiden tietotaidolla sekä palveluilla voidaan kehittää tuotteita, prosesseja ja palveluita eli kasvattaa bisnestä.

Tavoite on yksinkertaisesti kehittää liiketoimintaa niin,
että saadaan myynti kasvuun.

Itse olen sitä mieltä, että jos haluat kehittää uuden innovaation, tuotteen tai palvelun, hyödyllisintä olisi käyttää innovaatioseteli siihen, että ymmärretään asiakasta ja hänen tarpeitaan paremmin eli otetaan asiakas mukaan kehitysprosessiin.

Tämän päälle tietenkin laitetaan homma heti toimimaan ja tehdään sitä lisämyyntiä ihan käytännössä.


MAINITSIT, ETTÄ ASIAKKAALTA OPPIMINEN ON TÄRKEÄÄ KASVUN JA LISÄMYYNNIN TEKEMISESSÄ.
MITÄ TARKOITAT TÄLLÄ?
Monet ajattelevat, että uudet innovaatiot syntyvät pitkän tutkimusprosessin ja suurien investointien jälkeen yrityksen sisällä jotenkin piilossa.

Oikeasti innovaatiot sekä niihin liittyvä kasvu syntyy aina
asiakkaan kanssa ja asiakkaan tuntemisesta.

Siksi on tärkeää, että opitaan mitä asiakkaan päässä pyörii ja millainen hänen asiakaskokemuksensa on. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä voi tarkoittaa tiedon keräämistä asiakkaalta ja lisämyyntiprosessien automatisointia.


MUTTA ENTÄS SE KÄYTÄNNÖN MYYNNIN KASVATTAMINEN?
Käytännössä voidaan tehdä paljonkin. Annan yhden esimerkin: Asiakaskokemuksen hyödyntäminen myynnin lisäämisessä on loppujen lopuksi aika yksinkertaista.

Ideani kulminoituvat kahteen asiaan:
  • Ongelmat tulee korjata heti kun niitä ilmenee.
  • Lisämyynnin täytyy olla luonteva osa koko prosessia


Vaikka yritykset saavat meiltä yksityiskohtaista tietoa haasteistaan asiakaskokemuksen mittaamisen myötä, ongelmat sivuutetaan useimmiten seuraavista syistä:
  • Yrityksillä ei ole aikaa eikä resursseja keskittyä asiakaskokemuksen osoittamiin ongelmiin.
  • Yritykset eivät aina ymmärrä ongelmista aiheutuvia kuluja.
  • Ei uskota lisämyynnin toimivan.


Jahkailun sijaan epäkohdat tulisi hoitaa välittömästi. Tämä ajatus on osa maailmalla vallitsevaa megatrendiä: Välitön Tyytyväisyys eli ”Instant Gratification”.

Ratkaisumme on tämä:
  • Henkilökunta saa mobiili-ilmoitukset asiakaskokemukseen ja palveluun liittyvistä ongelmista, jotta ne voidaan ratkaista reaaliajassa.
  • Välitön reagointi asiakkaan palautteeseen mukautetulla lisätarjouksella, jonka tuloksena lisää myyntiä.
  • Kohdennetun markkinointirekisterin rakentaminen palautteenantajista, jotta myös kohdennettu markkinointi onnistuu – tuloksena lisää myyntiä.
  • Tämän lisäksi motivoidaan promoottorit jakamaan tietoa sosiaalisessa mediassa (ilmaista markkinointia!)NO ONKO TÄMÄN INNOVAATIOSETELIN KÄYTÖSSÄ SITTEN JOITAIN RAJOITTEITA?
Ei paljoa mutta joitakin kylläkin! Myyntiin tai markkinointiin innovaatioseteliä ei voi suoraan käyttää, mutta esimerkiksi tuohon asiakkaalta oppimiseen kylläkin.

Toisin sanottuna myynti- tai markkinointipalveluita ei voi ostaa, mutta liiketoiminnan kehittämistä ja tietotaitoa kyllä.

Mikäli yritys ole aiemmin käyttänyt TEKESin rahoitusta, voit käyttää innovaatioseteliä. Ja apuja saa kyllä helposti - kun kysyy, niin autetaan kyllä.

Nämä ovat hyviä ja käteviä apuja juuri PK-yrityksille,
jottei tarvitse kaikkea oppia kalliin yrityksen ja erehdyksen kautta.


JA MITÄ HYÖTYÄ TÄSTÄ SITTEN MINUN ASIAKASYRITYKSILLE OLISI?
Tavoitteena on luoda yrityksille uusia kilpailutekijöitä ja sitä kautta kasvattaa liiketoimintaa asiakaskokemuksesta oppimisen avulla.

Tämä tarkoittaa sitä, että asiakaskokemustietoa keräämällä ja analysoimalla voimme oppia miten kehittää korkeampi myyntikatteista tarjontaa samalla kun nostamme asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta ja pienennämme asiakaskatoa.

Lopputuloksena yrityksen asiakkaat ostavat enemmän
ja tulevat varmemmin ostamaan uudelleen.

Siis suoraan lisää rahaa firman kassaan. Luomme myös asiakkaan kanssa prosessiin sellaisia innovaatioita, joilla pystyy suoraan myymään asiakkaalle lisää!

Projektin jälkeen myös yritys tietää paremmin, mitä heidän asiakkaansa kaipaavat ja minkälaisia palveluita heille kannattaa tarjota. Innovaatioiden luominen ja tuotteiden kehittäminen ovat sata kertaa helpompaa, kun on parempi käsitys asiakkaasta.

Samalla pienenee riski epäonnistua ja tuhlata yrityksen varoja ja resursseja.


MITEN MINUN ASIAKASYRITYKSENI VOISIVAT SAADA INNOVAATIOSETELIN KÄYTTÖÖNSÄ?
Innovaatiosetelin hankkiminen on itseasiassa aika helppoa. Ensin vain keskustelee yrityksen kanssa, joka on valittu innovaatiosetelitoimittajaksi. Tämän jälkeen kevyt projektisuunnitelma toimitetaan TEKESille hakemuksen kera.

Toimittaja voi auttaa myös hakemuksessa, mutta itse yrityksen tulee toimittaa tuo hakemus TEKESille. Hakemukseen ei kauaa aikaa tuhlaannu ja myös päätökset tulevat nopeasti.


VOITKO AUTTAA ASIAKASYRITYKSIÄNI INNOVAATIOSETELEIDEN JA TEKESIN KANSSA?
Totta kai – ei muuta kuin soitat minulle numeroon 044 3488016 tai laitat sähköpostia jaakko@feedbackly.com ja minä autan tai annan neuvoja keneen kannattaa olla yhteydessä.


Jaakko oli kieltämättä oikea henkilö vastaamaan TEKESin innovaatioseteli-kysymyksiin.

Hänellä oli myös mielenkiintoisia näkemyksiä asiakaskokemuksesta tämän haastattelun ulkopuolellakin, joten luulen, että taidan haastatella häntä niistä asioista vielä tarkemmin lähitulevaisuudessa.